sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Ansu Kivekäs: Täysillä metsään

JUONI:
Tämä kirja kertoo pojasta, jonka nimi on Otso Korpela. Otso on kahdeksannella luokalla. Otso on tavallista villimpi  poika. Hän on tehnyt pieniä kolttosia jo ennestään. Mutta nyt hän tekee jotain paljon suurempaa. Kirjan alussa Otso on puhumassa tekemisistään,kunnes hän aikoo karata. Otson päätää karata kotoa oikeasti ja menee junalla kohti itää. Otso päättää jäädä erämaahan, joten hänen on saatava erämiehen tarvikkeita. Otso menee yöksi isoon urheiluliikeeseen, jossa hän yöllä kerää tavarat kasaan. Aamulla Otso hiipii pois urheiluliikeestä ja menee bussipysäkille, josta bussi 61 vie hänet Tikkurilan asemalle. Junassa kohti itää Otso saa mukaansa kaksi miestä Jukkis Jantusen ja Mikon. Heidän tarinansa selitetään myös, eivätkä hekään ole aivan puhtaita teoistaan. Erämaassa he ystävystyvät ja alkavat tehdä bisnestä. Mikko ja Jukkis löytävät ränsistyneen tilan, jossa he asustavat. Otso ei halua nukkua heidän kanssaan, vaan nukkuu omassa teltassaan. Jengillä oli myös koira jonka nimi oli Tipsu. Kirjan lopussa on vielä jänniä tilanteita, mutta ne saatte lukea itse. 

MIELIPITEENI KIRJASTA:
Minun mielestäni kirja oli paras tähän asti lukemani. Vaikka en kamalasti kirjoja lue, niin tämä kirja pakotti lukemaan itsensä loppuun asti. Kirja oli jännittävä ja hauska. Kirjassa selitetään kaikki hyvin, joten ei voi pudota juonesta kärryiltä. Kirjaa suosittelen seitsemäs-ja kahdeksasluokkalaisille.

"wendy-poni"

5 kommenttia:

 1. Kirja vaikuttaa todella hyvältä! kirjoitus on selkeää.Olen itse lukenut saman. Todella hyvä.

  VastaaPoista
 2. Jaahas perus kirja ihan

  VastaaPoista
 3. Minun mielestäni kirjoittaja toistaa liikaa Otso nimeä

  VastaaPoista
 4. olen myös lukenut tämän kirjan, ja kirja oli oikeasti hyvä.
  kirjavinkkaus on muuten hyvin kirjoitettu mutta tekstissä mainitaan liian usein otso, johon edellinen kommentoija myös kiinnitti huomion.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.