lauantai 11. helmikuuta 2012

Darren Shan: Kuoleman koetukset

" "Sinähän väitit, että tämä olisi helpompi koetus kuin vesilabyrintti", minä valitin. "Se onkin", Vanez vakuutteli. "Vesilabyrintista selviämiseen tarvitaan rutkasti onnea. Neulapolulla kohtaloaan kykenee hallitsemaan paremmin - elämä on omissa käsissä." " 


Kuva: Sivupiiri
Darren Shanin kirjoittama kauhuromaani Kuoleman koetukset kertoo puolivampyyri Darren Shanista, joka haluaa päästä täysivaltaiseksi vampyyriksi. Ennen kuin Darren pääsee täysivaltaiseksi vampyyriksi täytyy hänen suorittaa 4 koetusta. Nämä koetukset ovat erittäin vaativia ja ovat taistelua elämästä ja kuolemasta.

Darrenia apuna läpi koetusten ovat hänen ystävänsä Gavner Purl, Harkat Mulds, Seba Nile, Arra Sailsin, Vanez Blane, Kurda Smahltin sekä hänen opettajansa herra Crepsley.

Kirja on melko mukaansatempaava ja jännittävä. Kauhukirjoille tyypillisesti kirjassa käsitellään hieman kuolemista, sekä erityisesti vampyyri kirjoille tyypillistä verta. Jos tämä on liikaa en suosittele.

Kirja on alunperin julkaistu Isossa-Britanniassa vuonna 2001 nimellä Trials Of Death. Suomessa kirja on julkaistu vuonna 2006, suomentajana Kaijamari Sivill ja kustantajana Tammi.                                                                                  

3 kommenttia:

  1. Todella hyvin kerrottu.voisin itsekin lukea.

    VastaaPoista
  2. Voisin lukea muutttaaa on pieni mutka - mä en oikkee pidä vampyyreista...

    VastaaPoista
  3. Kivan kuulonen kirja ja mä oon taas vähä eri mieltä, ku SaHaMaHa mä tykkään vampyyreista

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.