sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Dick King-Smith: Vesihevonen

Kirjan päähenkilöitä ovat kahdeksanvuotias Kirstie ja tämän kolmea vuotta nuorempi pikkuveli, jotka ryhtyvät yhdessä isoisänsä kanssa huolehtimaan kotirannaltaan löytämästään kummallisesta munasta.

Munasta kuoriutuu olento, jolla on hevosen pää, kilpikonnan ruumis ja krokotiilin pyrstö. Ja suuri ruokahalu. Isoisän mukaan kyseessä on vesihevonen. He nimeävät olennon Crusoeksi ja kasvattavat sitä, kunnes se ei mahdukaan enää kultakalalammikkoon. Crusoelle täytyy löytää toinen asuinpaikka. Siinä lapsia ja isoisää auttaa perheen isä. Crusoe on kuitenkin vaarassa tulla nähdyksi.

Mielestäni kirja oli ihan hyvä. Siinä oli isokokoista, selkeää tekstiä, minkä lisäksi lukemista helpotti näkemäni elokuva kyseisestä kirjasta. Kirjassa on 123 sivua. Olen samaa mieltä siitä,  mitä kirjan takakannessa kerrotaan - Vesihevonen sopii jo kaikille jo lukemaan oppineille.

"Saara"

3 kommenttia:

  1. Pidin tästä kirjasta enemmän kuin kyseisestä elokuvasta. Eikä kirja ja elokuva kamalasti muistuta tunnelmaltaan toisiaan. Kirja kannattaa lukea, jos on eläinrakas.

    VastaaPoista
  2. Kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta ja pidän paljon eläimistä ja etenkin hevosista. Tämä voisi sopia minulle! Hyvä esittely kaikin puolin!! ;)

    VastaaPoista
  3. Todellakin hyvä esittely! Se herätti mielenkiinnon ja kirjakin vaikuttaa hyvältä!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.