maanantai 20. helmikuuta 2012

Eoin Colfer: Artemis Fowl

Artemis Fowl kertoo 12-vuotiaasta rikollissuvun lapsesta, joka kaappaa menninkäiskomissaari Hollyn tavoitellessaan keijujen kultaa, auttaakseen äitiään ja ennen kaikkeaan sukuaan. Artemis joutuu toteamaan ettei kullan saanti ole helppoa ja lisäksi hän joutuu äidin käskyistä huolimatta välttämään koulussa käyntiä.

Artemis Fowl on yliluonnollisen fiksu ja hänellä on hyvä ja luotettava palvelija Butler. Artemikselle tärkeitä ovat myös Äiti ja suku. Kirjassa kerrotaan tarkasti ihmisten ja keijujen ulkonäkö ja siinä on kiinnostavia yksityiskohtia kuten keijujen kirjoitus.


Päähenkilöt:
Artemis Fowl, Butler ja komissaario Holly.


Lisätietoja:
Artemis Fowl on kirja, joka käynnisti hurjan hullunmyllyn jo kauan ennen kuin se ilmestyi. "Kaikkien aikojen vauhdikkaimman ja hauskimman" fantasia elokuvan menestys yllätti täydellisesti kirjailijan ja elokuvatuottajan. Lukijat eri puolilla maailmaa ovat innostuneet Artemis Fowlin seikkailuihin, joita on paljon enemmän, kuin tämä.Näistä syistä suosittelen kirjaa kaikille lukutoukille. Itse pidin kirjaa opettavaisena opettajien ärsyttämiseen. Kirja oli mielestäni näistä kolmesta syystä hyvä: Artemis Fowlilla oli hauskoja sanontoja ja hahmot olivat hienosti kuvailtu ja sen kaiken lisäksi tarina oli jännittävä ja Loistavasti keksitty. Antaisin kirjalle 4 tähteä.Tietoja kirjailijasta:
Eoin Colfer on suosittu irlantilainen kirjailija, joka on kirjottanut useita lasten kirjoja kotikaupungissaan Wexfordissa. Artemis Fowlin kansainvälisen menestyksen myötä hän jätti haikein mielin opettajantyönsä paikallisessa koulussa ja ryhtyi vapaaksi kirjailijaksi. Colfer on asunut myös Italiassa,Tunisiassa ja Saudi-Arabiassa. Kertomansa mukaan hän keräsi lisätietoja kirjaan näistä maista. Joten kirjailijankin perusteella kannataa valita tämä kirja!

2 kommenttia:

  1. Aluksi kun luin että "keiju" ajattelin jo lopettaa mut loppujen lopuks kuulostaa oikein yllättävän hyvältä. Kuulostaa toosi hyvältä sun suustas.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa ihan varteen otettavalta kirjalta ja olit osannut kirjoittaa kirjavinkkauksen hyvin.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.