sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Frances Hodgson Burnet: Pikku prinsessa

"Kaikki muuttuu kuin taikaiskusta, kun isä kuolee. Saarasta tehdään aputyttö ja hänet siirretään asumaan kylmään ullakkohuoneeseen."

Tarina kertoo sydäntälämmittävästä Saara Crewestä, joka joutuu muuttamaan sisäoppilaitokseen täytettyään 7-vuotta. Saara on elänyt koko pienen lapsuutensa isänsä kanssa kahden, sillä hänen äiti oli kuollut synnyttäessään Saaraa. Isä on ammatiltaan upseeri, joten heidän taloudellinen tilanne on hyvässä kunnossa. Kun sota alkaa Saara siirretään sisäoppilaitokseen, sillä isän täytyy lähteä sotaan rintamalle.

Kun Saaraa viedään sisäoppilaitokseen, Neiti Minchin ottaa hänet oikein mielissään vastaan,
sillä Herra Crewe on maksanut oikein sievoisen summan, että tytöllä olisi kaikki hyvin. Saarasta tulee asuessaan sisäoppilaitoksessa nopeasti muidenkin tyttöjen suosikki, sillä hän osaa kertoa jännittäviä tarinoita ja hän on hyvin kiltti kaikille. Saara on oikea ihannelapsi, mitä kukaan ikinä olisi voinut toivoa.
 
Ennen koulun suosikkina ollut Lavinia on hyvin kateellinen Saaralle, sillä hänen oma suosikki-asemansa alkaa hiipua. Mutta kaikki muuttuu, kun sotarintamalta tulee viesti, jossa lukee, että isä on kuollut. Kaikki kääntyvät Saaraa vastaan ja hän menettää suosikki-asemansa ja hänestä tehdään palvelus-tyttö. Saara ei kuitenkaan lannistu, vaan katsoo eteenpäin ja uskoo että kaikki kääntyy vielä parhain päin.

Itse pidin kirjasta hyvin paljon.

"Ruusa"

2 kommenttia:

  1. Kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta, ja aijon lukea sen. Vinkkaus on hyvin kirjoitettu !

    VastaaPoista
  2. Kirja kuulostaa mielenkiintoiselta. Olen katsonut elokuvan ja se oli ainakin hyvä :D

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.