maanantai 13. helmikuuta 2012

J. K. Rowling: Harry Potter ja liekehtivä pikari

Kuva: Wikipedia
Harry Potter ja Liekehtivä Pikari. Kirja, joka kertoo pojasta nimeltä Harry Potter. Silmälasipäinen, vihreäsilmäinen ja mustahiuksinen nuori poika, joka on joutunut jo 1-vuotiaana kohtaamaan ilkeän velhon, VOLDEMORTIN. Voldemort tappoi Harryn vanhemmat, mutta Harry ei kuitenkaan kuollut, vaan jäi henkiin. Nyt, 14-vuotias Harry, joutuu kohtaamaan uudet vaarat. Harryn parhaina ystävinä kirjassa seikkailevat Ron Weasley ja Hermione Granger, joista on Harrylle paljon apua.  

Neljäs Potter kirja perustuu Kolmivelhoturnajaisiin ja siihen kuinka Harry taistelee eri koitoksia vastaan. Joku laittoi Harryn nimen pikariin, vaikka Harry on liian nuori kilpailemaan. Hän joutuu taistelemaan lohikäärmettä vastaan, uida hyytävässä vedessä, sekä selviämään lapyrintistä. Kaikissa koitoksissa on omat vaaransa. Eri taikaolentoja ja uusia huimia loitsuja. Kirjan suurin kysymys on, KUKA laittoi Harryn nimen pikariin ? 

Loppuhuipennus ei jää keltään epäselväksi, ja kirjaa jaksoi hyvin lukea loppuun asti. Teksti oli selvää, eikä kirja ollut vaikealukuinen. Kirja oli hyvä jatko muille sarjan kirjoille. EN suosittele lukemaan, jos et ole lukenut muita Potter kirjoja. Suosittelen aloittamaan ensimmäisestä (Viisasten Kivi) ja jatkamaan siitä järjestyksessä seitsemänteen (Kuoleman Varjelukset). 

Suosittelen kirjaa yli 12-vuotiaille, koska nuoremmille kirja voisi olla liian vaikea lukea. JOS pidät jännityksestä ja fantasiasta, suosittelen lukemaan tämän kirjan.

"OMC"

6 kommenttia:

 1. Teksti on hyvä ,vaikka en pidä Pottereista.

  VastaaPoista
 2. Olen lukenut tämän kirjan ja tämä oli todella hauska ja hyvä kirja. Ehkä parhain Pottereista.

  VastaaPoista
 3. tosi hyvää tekstiä. vähän sekavaa mutta hyvää olet tosi taitava..... olen itse nähnyt kaikki elokuvat ja lukenut melkein kaikki.

  VastaaPoista
 4. Tämä oli tosi hyvä vinkkaus vaikkakin vähän sekava.

  VastaaPoista
 5. Kirja oli hyvin mukavan kuuloinen, sait siitä jännityksen päästä varpaisiin kiehumaan:) !

  VastaaPoista
 6. Näitä Pottereita riittää... Menee kyllä välillä vähän liian yli mielestäni.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.