sunnuntai 12. helmikuuta 2012

J. K. Rowling: Harry Potter ja viisasten kivi

Oli kulunut melkein kymmenen vuotta siitä kun Dursleyt olivat aamulla herättyään löytäneet rouvan sisarenpojan kynnykseltään, mutta Likusteritie oli muuttunut tuskin lainkaan.

Harry Potter ja viisasten kivi on seitsenosaisen Harry Potter –kirjasarjan ensimmäinen osa. Kirjat on kirjoittanut J. K. Rowling. Kirjassa kerrotaan nuoresta velhosta, Harry Potterista. Hän taistelee taikavoimin pimeydenvoimia vastaan. Harry pääsee velhokouluun Tylypahkaan ja siellä hän ystävystyy ja saa vihamiehiä. Harry uhmaa Voldemortin nousua ystäviensä avulla. Harryn ollessa vauva, hänen vanhempansa saivat surmansa taistellessaan Voldemortia vastaan.

Rowlingin tarinan kerronta ja kirjoitustyyli on lennokasta ja mukaansa tempaavaa. Mielestäni kirja sopii luettavaksi kaikenikäisille. Kirjassa avataan näkymä toisenlaiseen todellisuuteen, johon samaistuu yllättävänkin helposti ja nopeasti.

Kirjasta on tehty elokuva ja se on julkaistu usealla eri kielellä. Joissain maissa kirja on kielletty koska kirjassa kerrotaan noituudesta.

"ismonilmakitara"

10 kommenttia:

 1. Harry Potter ei oikeen kolahda minulle koska en tykkää taikuudesta ja sekalaisuudesta ja ylipäätään esim "Tylypahka" ampuu hiukan yli.
  Ja 1000 sivuiset kirjatkaan ei innosta lukemaan laiskuuden takia...

  VastaaPoista
 2. IpiLaitela: Miks sit luet näitä mun mielestä tää on aivan mahtava kirja ja tylypahka on helmi paikka. Sun ei tarvi tulla tänne kehvelöittee ku ismonilmakitara on tehnyt mahtavaa työtä!!!!! LOISTAVAA :D

  VastaaPoista
 3. Kaikki ei tykkää, mutta minun mielestäni kirja on todella hyvä! Kirja on hyvin kirjoitettu, juoni on mielenkiintoinen ja aihe erikoinen. Suosittelen!

  VastaaPoista
 4. Ei vaikuta todellakaan hyvältä ton commentaryn jälkeen mutta voisin silti lukaista, koska pidän taikuudesta.

  VastaaPoista
 5. hyvin kerrottu kirjasta ja omaa mielipidettä olis ollu kiva lukee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monta sataa euroooooooooo

   Poista
  2. Hyvin kirjotettua tekstiä ja antaa hyvän kuvan kirjasarjan luonteesta ja aihepiiristä.

   Poista
 6. Vaikuttaa hyvältä, mutta kuten YouMad viittasi, omaa mielipidettä olisi ollut hieno lukea !

  VastaaPoista
 7. Pidän kirjasta, ja olen lukenu sen jo monta kertaa. Kirja tempaisee mukaan, ja minusta kirjat eivät ole liian pitkiä. LUKEMISEN ARVOINEN.

  VastaaPoista
 8. Tykkään kirjasta ja olen lukenut sen monta kertaa. Tämä kirja on mielenkiintoinen ja todellakin lukemisen arvoinen.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.