tiistai 14. helmikuuta 2012

Merja ja Marvi Jalo: Jesse lintukoira

Merja ja Marvi Jalon kirja Jesse lintukoira kertoo sittä kun Jenna tyttö ja hänen kaverinsa Hannele "muuttavat" kesäksi tutuilleen, Oivalle ja Elsalle,  koska he ovat pyytäneet Jennaa vahtimaan koiraansa. Jenna ja Hannele (jotka asuvat Turussa) viettävät siis koko kesälomansa Turun saaristossa. Elsa on juuri hurahtanut lintujen bongaamiseen ja hän kiikaroikin lintuja jok` ikinen päivä. Myös Elsan ja Oivan tiibetinspanieli Muru ilahtuu vierailusta, kun sai itselleen koirakaverin. Tyttöjen päivät kuluvat uidessa ja koirien kanssa leikkiessä, kunnes Elsa bongaa harvinaisen Amerikan tukkasotkan ja pian onkin koko saari täynnä innokkaita lintu bongareita. Pian puhkeaa karmea myrsky ja eräs lintu bongari katoaa! Sitten Jenna, Hannele ja Jesse lähtevät uskaliaalle pelastus retkelle myrskyyn.

Koiratytöt-kirja sarjassa on ainakin 12-osaa, ehkä enemmänkin. Itse olen lukenut ainakin kymmenenteen kirjaan asti ja olen pitänyt kovasti kirjailijan tavasta kertoa asiat ja kirjojen luoma jännitys on parasta. :)
Suosittelen kirjaa sellaisille henkilöille, jotka pitävät jännityksestä ja koirista.

10 kommenttia:

 1. Olen myös lukenut tämän kirjan ja muutaman muunkin Jesse -kirjan ja niiden kerronta on minunkin mielestäni jännittävää. Olen lukenut myös Merja Jalon muita kirjoja, esimerkiksi Nummelan ponitalli -sarjaa ja suosittelen niitäkin kirjoja,jos pitää Jesse-kirjoista.
  Kirjavinkkaus on mielenkiintoinen ja herättää varmasti monien mielenkiinnon.

  VastaaPoista
 2. Esittely vaikuttaa hyvältä ja mielenkiintoiselta! Pidän itse koirista ja jännityksestä, joten tämä kirja voisi sopia minulle.

  VastaaPoista
 3. Kirja ei vaikuta mielenkiintoiselta, ja en oikein itse pidä eläinkirjoista. Esittely on kuitenkin tehty hyvin.

  VastaaPoista
 4. tosi mahtava vinkkaus. olet tosi taitava. kirja on sellainen jossa tosin vain voi kertoa hyvin. mutta ei se mitään sillä tämä oli todella hyvä. haluaisin itse lukea tämän kirjan.

  VastaaPoista
 5. En voisi lukea tätä missään nimessä.Jotenkin ei nää tämmöset hömppä kirjat jaksa kiinnostaa.

  VastaaPoista
 6. Voisin lukea kirjan vinkkauksen perusteella, sillä se vaikuttaa todella hyvältä. Pidän myös tälläisistä eläinkirjoista, joita on hauska lukea.

  VastaaPoista
 7. Tämä näyttää hieman tylsähtävältä kirjalta

  VastaaPoista
 8. yhdyn täysin kukkahattutädinkommenttiin

  VastaaPoista
 9. Olen lukenut tämän kirjan joskus vitos luokalla ja se oli mielestäni ihan ok. Olit kirjoittanut vinkkaus tekstin hyvin

  VastaaPoista
 10. jesse sarja on ihan paras!
  uusin on jesse kaverikoira

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.