maanantai 13. helmikuuta 2012

Joyce Carol Oates: Syntipukki

Kuva: Kirjaseuranta.fi
Lukiossa on poika, jonka nimi on Matt Donaghy. Hänen kaverinsa ja hän itse olivat ruokalassa syömässä ja Matt heitti vitsillään räjäyttääkseen koulun ja pian koko koulu saa tietää siitä. Mattista tuli "Suurisuu".
Koulussa on myös tyttö, joka ei piitta muista vaan vain siitä, että menestyisi koulussa ja etenkin siitä, että menestyisi koulun koripallo joukkueessa. Hänen nimensä on Ursula, Ruma Ursula. Häntä kutsuttiin myös nimellä Äkäpussi, koska hänellä oli vain yksi haave... koripallo.  No mutta kuitenkin, eräänä iltana hänellä oli ollut huono peli, kun Ursula asteli surkeana ulos pukkarista, niin kaikki juorusivat siitä. Matt uhkasi räjäyttää koulun. Sillä välin Matt yrittää todistaa toisaalla, että on syytön.
Kukaan ei uskonut, että Matt olisi syytön, vaan uutta juttua levisi Matt olisi ampunut jotain käsiaseella.  a taas hän yritti puolustautua, että ei hän edes omista käsiasetta, mutta turhaan. Koko tammikuu oli Suurisuun osalta pilalla hän e voinut, kuin vain toivoa että joku olisi hänen puolellaan. Ja pian tämä toive täyttyikin Ursula, Ruma Ursula toteutti hänen toiveensa ja niin Matt sai taas uuden maineensa takaisin... ja mikä parasta myös Ursula sai ystäviä.
Minun mielestäni luku 28 ei ollut niin kauhean mielenkiintoinen, koska siinä oli vain Ursulan ja Mattin keskusteluja viestijen kautta, mutta muuten kirja oli todella hyvä, melkeimpä erinomainen.
Suosittelen tätä ihmisille, jotka pitävät ns. ystävyyden puolesta taistelua. Tämä on ihmisille, jotka kaipaavat tietyn laista jännitystä, mutta eivät ole siitä riippuvaisia. Ja minun mielestäni tämä sopii sekä tytöille, että pojille.

5 kommenttia:

 1. vaikuttaa tosi surkeelta kirjalta.Sain todella sekavan vaikutelman tosta koska ei kerrottu että mistä Mattia syytetään.. En kyllä lukisi itse tän peruusteella.

  VastaaPoista
 2. Olen samaa mieltä Teron kanssa.Olen lukenut kirjan ja se oli aivan surkea.

  VastaaPoista
 3. Mielestäni tämä kirja on ihan hyvä, alkuun oli tosin vähän hankala päästä tarinaan kiinni.

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa tosi tylsältä kirjalta enkä oikein kiinnosta lukea sitä.

  VastaaPoista
 5. Tämä on kyllä tylsä kirja (on kokemuksia).

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.