sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Kim Hyun Lee: Sieluni kyyneleet

Sieluni kyyneleet oli yksi parhaista kirjoista jonka olen lukenut eläissäni. Se kertoo Kim Hyun Lee nimisestä naisesta ja hänen elämästään Pohjos- Koreassa 1960- 80 luvulla. Kim ei elänyt saman laista elämää kuin me täällä suomessa, vaan hänet opetettiin pienestä pitäen tekemään kaikkensa isänmaan ja Kim Il Sungin ja Kim Jung Ilin eteen. Hänelle opetettiin että Amerikka ja Etelä- Korea olivat hirveitä paikkoja ja Pohjois-Koreaa vastaan. Kirjassa Kim erotettiin perheestään ja hän näki heidät vain pari kertaa elämänsä aikana puolueeseen liityttyään. Hän kuvitteli monia vuosia että mikään ei ole tärkeämpi kuin puolue ja isänmaa, sillä näin Kim Il Sung oli opettanut koko kansalleen ja näin hän sai heidät tekemään niin kuin halusi. Hän kävi armeijan ja agentti koulun, joissa hänelle opetettiin kamppailulajeja ja aseitten käyttöä ja kuinka Kim Il Sungia piti palvoa ja rakastaa. Kimistä tehtiin agentti jonka piti kokea paljon elämänsä aikana. Mennä paikkoihin kuulla ja oppia asioita, joita kukaan muu ei voisi ymmärtää. Hän menetti kaiken, mutta saikin enemmän.
Minusta kirja oli ihana, vaikka joskus en halunnutkaan jatkaa sen lukemista sillä pelkäsin liikaa. Teksti oli erittäin elävää ja kirjassa oli selvää ja helposti luettavaa tekstiä. Minä en ole ikinä lukenut niin pitkää kirjaa kuin tämä, sillä siinä oli yli 230 sivua. En olisi ikinä edes ajatellut ottaa kirjaa, ellei siinä olisi ollut niin jännät ja salaperäisen oudot kannet. Kirjaa ei kannata lukea jos on heikkohermoinen ja jos asiat jäävät kummittelemaan mieleen helposti niin kuin minulla, en enää ikinä halua astua lentokoneeseen. Minä suosittelen kirjaa niille, jotka tykkäävät jännistä kirjoista, joissa myös saa pelätä päähenkilön puolesta. Kirja sopii ehkä paremmin tytöille kuin pojille, sillä kirjassa puhutaan sellaisista asioista joista pojat eivät ehkä ymmärtäisi. Kirjan kansi ja nimikin saattavat jo työntää jokaisen pojan pois sen luota.

4 kommenttia:

 1. Nimi on aika jännä voisin ehkä lukea . hienosti kerrottu juoni ja omat mielipiteet :D

  VastaaPoista
 2. Minun mielestäni kirja kuulosti kivalta, mutta en itse lukisi (sori), kun en pidä tuon tyylisistä kirjoista. OLit kuitenkin kirjoittanut kirjasta hyvin

  VastaaPoista
 3. Kirja oli mukavan kuuloinen vaikka ei kylläkään minulle sopiva.

  VastaaPoista
 4. Upea kirja! Olen lukenut useamman kerran ja silti se on aina yhtä hyvä ja jännittävä. Kun aloitan lukemaan kirjaa, varaan siihen aikaa, jotta se olisi mahdollista lukea mahdollisimman nopeasti, koska sitä ei halua jättää kesken.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.