maanantai 13. helmikuuta 2012

Leena Laulajainen: Aia

Luin kirjan Aia. Sen on kirjoittanut Leena Laulajainen. Valitsin sen, koska se on lukudiplomi-kirja ja haluan suorittaa lukudiplomin. Mielestäni se oli hyvä. Suosittelen sitä kaikille lukudiplomin suorittajille.
Juoni: Aian on puoliksi Jootti ja puoliksi Bolgi. Hänen äitinsä Juli on Jootti. Juli ei pidä Aiasta, koska hän on erilainen ja tumma ihoisempi. Mutta antaa kuitenkin Aialle kultaketjun, jonka Aian isoäiti on Julille antanut kun Aia oli pieni. Aia muuttaa 12-vuotiaana enonsa luo. Enon luona ollessaan Aia saa kirjeen isoäidiltään Bolgisarista. Kirjeessä isoäiti Dora pyytää Aiaa muuttamaan Bolgisariin hänen luokseen, koska hän on sairas. Aia saa tietää, että Dora on Bolgisarin entinen kuningatar. Aia lähtee Bolgisariin. Siellä ollessaan yksi mies kihlaa Aian vasten Aian ja Doran tahtoa. Järkytyksestä isoäiti kuolee. Aia saa kaiken hänen omaisuudestaa, mutta koska hän on alaikäinen, mies hoitaa hänen omaisuuttaan. Mutta hän suunnittelee salaliittoa kuninkaan vallastasyöksemiseen Aian kustannuksella. Aia kuitenkin saa selville hänen aikeistaan tarpeeksi aikaisin ja salaliittolaiset vangitaan.

3 kommenttia:

  1. Minäkin luin tämän kirjan lukudiplomi-kirjana. Vinkkaus on mielestäni todella hyvä ja siitä saa tietää, että onko kirja sellainen, minkä haluaisi lukea. Vinkkauksen lopetus jää niin hyvään kohtaan, että on melkein pakko tietää heti miten lopussa käy.

    VastaaPoista
  2. Mulla oli mielessä, että olisin lukenut sen lukudiplomi kirjana, mutta en oikein tiedä se oli vähän tylsä se juoni

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.