maanantai 13. helmikuuta 2012

Lene Kaaberbøl: Näkijän tytär

Kuva: Otava
Kirja oli hyvä, välillä ehkä vähän ahdistava jossain kohdissa, eikä tarina oikein tuntunut kulkevan eteenpäin, mutta sitten kun luki enemmän ja pääsi kirjaan sisään se oli tosi hyvä. 

”Hän ei ollut lukinnut ovea, vain sulkenut sen. Vedin syvään henkeä ja sitten kävelin suoraan häntä kohti. Halusin saada hänet liikkeelle. Hän tuntuikin hiukan yllättyvän nähdessään minun marssivan suoraan hänen ulottuvilleen. Ja kun hän viimein yritti kaapata minut kiinni, iskin puukkoni hänen käteensä. Hän ulahti, päästi otteensa ja kohotti haavoitetun kätensä. Veri kihosi kapeasta viillosta kämmenessä, se kiilsi melkein mustana kuun valossa.”
Kirja kertoo rohkeasta 10-vuotiaasta Dina tytöstä, joka on perinyt äidiltään näkijän silmät. Hän joutuu uskomattomiin seikkailuihin Dunarkin kaupunkiin, jossa on tapahtunut hämärä murha, jossa on kuollut kolme henkilöä, eikä sitä meinata saada selvitettyä. Seikkailuun liittyy hämäriä kujia, vähän väkivaltaakin ja jopa lohikäärmeitä.

”Näky ei ollut kaunis. Kyynärpään ja ranteen välissä oli kuusi syvää kolmikulmaista repeämää kohdissa, joihin lohikäärme oli upottanut myrkkyhampaansa, ja koko kyynärpää oli turvonnut ja sinimusta.”

"friend"

5 kommenttia:

 1. Kirja vaikuttaa jännittävältä, kannattaa varmaankin lukea!

  VastaaPoista
 2. Kirja kuulosti mielenkiintoiselta ja, kun pääsen kirjastoon niin voisin vaikka lainatakin kirjan. Se oli vähän aika raaka loppupuolella, mutta muuten se oli erittäin hyvä, oli kiva lukea sitä.

  VastaaPoista
 3. Kirja vaikuttaa jännittävältä. Kannen perusteelta en lukisi kirjaa, mutta jos kirjan sisältö on tuollainen, haluan lukea kirjan.

  VastaaPoista
 4. Tämä kirjavinkkaus sai karvani pystyyn :'D ! Oli kyllä mahtavan vinkkaus :) !!!

  VastaaPoista
 5. Hyvä vinkkaus,vaikuttaa jännittävältä ja sellaiselta kirjalta jonka voisin lukea!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.