torstai 9. helmikuuta 2012

Mary E. Pearson: Kuka on Jenna Fox

                   
"Ennen minä olin joku. Joku jonka nimi oli Jenna Fox."

Kiinnostuin kirjasta sen kansien perusteella, ne olivat hienot ja houkuttelivat lukemaan. Myös takakannen teksti oli mielenkiintoinen. Luin kirjan yhdessä hujauksessa, koska se oli niin jännittävä ja sitä oli vain pakkoa lukea lisää. Vaikka kirja käsitteli vakavaa aihetta, siihen oltiin ujutettu myös huumoriakin. En ole ennen lukenut kyseisen kirjailijan kirjoja, mutta tästä kirjasta pidin ja haluaisin jatkossakin lukea Mary Pearsonin kirjoja. Maryn teksti oli selkeää, kaunista ja herkkää luettavaa.                                                                          Kuva: Wsoy

Kirja kertoo 17-vuotiaasta Jenna Foxista, joka on joutunut auto-onnettomuuteen ja menettänyt samalla muistinsa. Jenna ei muista aiemmasta elämästään mitään ja hän joutuukin opettelemaan uudestaan puhumaan, koska ei muista enää sanoja. Jenna oppii kuitenkin joka
päivä yhä enemmän ja hänen mieleensä palautuu auto-onnettomuuden tapahtumat. Lopulta Jennalle paljastuukin salaisuus, joka mullistaa hänen elämänsä entisestään.

Kuka on Jenna Fox? on tunteikas, ajatuksia herättävä kirja. Kirja kertoo myös ihmisyyden rajoista ja asioista, joihin ei ole vastauksia.
Kirjaan on helppo eläytyä, koska kirjailija kertoo tekstissään henkilöiden tunteita ja ajatuksia hyvin selkeästi. Suosittelen kirjaa sellaisille lukijoille, jotka tykkäävät lukea hienotunteista tekstiä ja pitävät myös vähän jännityksestä.

 Kirja on ollut Andre Norton -palkintoehdokas 2008. 
”Syvän inhimillinen ja vaikuttava.” – Kirkus Reviews.                                                                          


7 kommenttia:

 1. Minä en oikein tykännyt tästä kirjasta. Mielestäni juoni kulki hitaasti eteenpäin, vaikka kirjan aihe olikin hyvin koskettava. Kirja oli kuitenkin minulle liian sekava ja aihe kaukainen.

  VastaaPoista
 2. Sain kirjasta melko kiinnostavan vaikutelman vinkkauksen perusteella ja voisin vaikka lukeakin sen.

  VastaaPoista
 3. kuulostaa ihan mielenkiintoiselta :) ! voisin itsekin lukea :))

  VastaaPoista
 4. Kirja kuulostaa hyvältä, ja voisin lukea sen. Juoni näyttää hyvältä ja sopivan tunteikkaalta :D

  VastaaPoista
 5. Kirja kuulostaa kiinnostavalta, joten ajattelin lukea tämän itsekin.

  VastaaPoista
 6. Kirja kuulostaa kivalta! Olen itse lukenut hyvin saman tapaisen kirjan ja voisin siis pitää tästäkin! :)

  VastaaPoista
 7. Vaikuttaa mielenkiintoiselta lukemiselta.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.