lauantai 11. helmikuuta 2012

P.C. Cast & Kristin Cast: Petetty, Yön talo 2

Kuva: Otava
"Oletko merkitty, valittu, erityinen -tai petetty... Astu Yön talon viettelevään maailmaan!" 
 
Kirjan Petetty on kirjoittanut amerikkalaiset, äiti, P.C Cast ja tytär, Kristin Cast, joten kirjan kieli pysyy hyvin nuorekkaana, mutta silti asiallisena. Petetty kuuluu Yön talo-sarjaan ja on kyseisen sarjan toinen osa. Sarjassa on jo noin yhdeksän kirjaa. Suomeksi niistä on käännetty ainakin viisi ensimmäistä. Kirjan voi lukea yksittäisenäkin, mutta se ei kannata, koska kirjoissa kulkee pääjuoni, johon liittyy mukaan lisää juonenkäänteitä joka kirjassa. Juoneen pääsee kyllä mukaan, mutta parhaimman lukunautinnon saa lukemalla kaikki sarjan kirjat järjestyksessä.
  
Valitsin luettavaksi kirjaksi juuri tämän, koska sarja on mielestäni todella hyvä, sillä siinä sekoittuvat todellisuus ja mielikuvitus todella aidosti. Ensimmäisessä kirjassa pääjuoni ei meinaa alkaa ollenkaan, mutta alun yli päästyä ei lukemista malta lopettaa. Jos tykkäät rakkaudesta, ongelmista, vampyyreista ynnä muusta yliluonnollisesta, tämä sarja on juuri sopivaa luettavaa.   

Tapahtunut ensimmäisessä osassa: kirjan päähenkilö, Zoey on merkitty, mikä tarkoittaa, että hänen on täytynyt jättää tavallinen elämänsä ja muuttaa Yön taloon, vampyyrien sisäoppilaitokseen. Hän alkaa käydä läpi muutosta ihmisestä vampyyriksi, mahdollisuuksia on vain kaksi, joko Zoey selviää hengissä muutoksesta tai hänen kehonsa hylkii muutosta ja hän kuolee. Noin kuukauden olon aikana Yön talossa, Zoeya on alettu kouluttaa ylipapittareksi ja hänet on nimitetty Yön talon arvostetuimman kerhon, Pimeyden tyttärien johtajaksi.

Tapahtuu tässä osassa: Zoeyn täytyy suunnitella Pimeyden tyttärille uudet periaatteet ja toimintatavat, joissa näytetään esimerkkiä muille oppilaille ja tulokkaille. Zoeylla on myös suurempi ongelma, hän on leimannut entisen poikakaverinsa, Heathin juomalla tai oikeastaan lipaisemalla monesti hänen vertaan, joka on varsinkin tulokkailta kiellettyä eli Zoeyllä ja Heathilla on yhteys, josta hänen tämän hetkinen poikaystävänsä, Erik on mustasukkainen. Eikä siinä vielä kaikki Zoeyn poikaongelmat, hän on myös flirttaillut Yön talon yhden opettajan, Loren Blaken kanssa, ei se haittaisi, mutta opettajalla ja oppilaallahan ei saa olla suhdetta, ja muutenki Zoeylla on jo poikaystävä. Näiden ongelmien lisäksi Zoeyn paras ystävä ja kämppäkaveri, Stevie Rae kuolee, ja yhä kamalammaksi Zoeyn tilanne muuttuu, kun kaksi urheilija poikaa raadellaan, ja liiallisen veren hukan takia hekin kuolevat. Jäljet raatelusta viittaa vampyyrin tekemiksi ja poliisit alkavat tentata tietoja tapahtumista Zoeylta.

”Ahmittava yhdeltä istumalta.” – New York Times

7 kommenttia:

 1. Hyvin kirjoitettu teksti ja viimeiset lauseet on totta! Kirja on niin hyvä, että se on luettava heti kerralla :)

  VastaaPoista
 2. Vaikuttaa ihan hyvältä kirjalta,voisin lukeakin.

  VastaaPoista
 3. Kirja vaikuttaa aika hyvältä . voisn itsekkin lukea kirjan :D

  VastaaPoista
 4. Kirja vaikuttaa jännittävältä ja todelta mielenkiintoiselta. Aijon varmasti lukea tämän kirjan.

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa jännältä kirjalta :) Siinä on pelottavia vivahteita, mutta silti tahdon lukea sen 8) !

  VastaaPoista
 6. Kirja vaikuttaa jännittävältä. Voisin lukea tämän kirjan heti, kun pääsen kirjastoon.

  VastaaPoista
 7. Kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta. Teksti on hyvin kirjoitettu. Voisin lukeakin tämän kirjan.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.