sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Rick Riordan: Eksynyt sankari

”Oletko sinä lyönyt pääsi? Etkö todellakaan tiedä, missä me olemme? Jason kohautti avuttomana olkapäitään. ”Tilanne on vielä pahempi. En edes tiedä, kuka minä olen”

Rick Riordanin uusi kirjasarja, Olympoksen sankarit, kertoo Jasonista, joka jollain ihmeellisellä tavalla on joutunut koulubussiin muistinsa menettäneenä seuranaan hänen Leo ja Piper, jotka väittää olevansa hänen ystäviä. Poika on täysin ulapalla ja asioita menevät entistä sekaisemmiksi, kun hän huomaa opettajansa Gleeson Hedgen olevan sarvipäinen satyyri ja kun paikalle pöllähtävät ilkeä myrskynhenget, jotka nimittelevät heitä puolijumaliksi. Pian he saavat tietää, että he tosiaan ovat jumalian lapsia, ja heidän taakkanaan on pelastaa maailma. Jumalatar Hera on vangittu ja kuuluisa puolijumala Percy Jackson on kadonnut, joten Jason, Piper ja Leo käyvät yhdessä sotaan erilaisia jättiläisiä, hirviöitä ja jumalia vastaan, jotka useimmat ovat tuhansien vuosien takaisia olentoja, jotka ovat tulleet takaisin maan päälle, kun portit Haadeksen, kuoleman jumalan, manalaan on aukinaiset.

Olympoksen sankarit on jatkoa Riordanin toiselle kirjasarjalle: Percy Jakcsonille, joka on hienosti osattu ujuttaa mukaan Eksynyt sankari - kirjan juoneen. Rick Riordan jatkoi tässä sarjassa samaa aihetta, Kreikan mytologiaa, joka on ehkä sanana tylsä, mutta mieli muuttuu varmasti, jos alat lukea Olympoksen Sankarit – sarjaa ja hyppäät kiinnostavien jumalien ja heidän lapsien seuraan.

Vaikka teos onkin 535 sivunen, sen lukee aika nopeasti, jos oikein innostuu. Kirjan taakse on myös lisätty sanasto, jossa selitetään kirjassa esiintyvät jumalat ja myös muitakin mytologian hahmoja.
Itse pidin kirjasta paljon ja suosittelen kirjaa kaikille, jotka pitävät fantasiasta ja rennosta tekstistä, joka saa monet hymyilemään huvittuneesti.

"Rhea"

2 kommenttia:

  1. Todella hyvin kirjoitettu kirjavinkkaus! Teksti oli selvää ja voisihan sitä itsekkin kokeilla tätä kirjaa.

    VastaaPoista
  2. Kivalta kuulostaa. Mä oon kyllä kattonu hieman tätä muistuttavan leffan : Salamavaras, mutta tää olis varmasti hyvä kirja. Kirjasto kutsuu!!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.