sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Robert Swindells: Huone 13

Kuva CDON.com
Kirjan päähenkilöt Felicity Morgan (Fliss), LisaWatmough, David Trotter (Trot) ja Gary Bazzard lähtevät toisen vuoden oppilaiden kanssa Whitbyhyn viikoksi majoittuen Variksenpesä- nimiseen hotelliin.

Fliss näkee ennen retkeä unen Whitbystä ja Variksenpesästä. Unessa Fliss kävelee polkua pitkin hotelliin. Portissa on kuva linnusta, mutta mustat maalipisarat ovat valuneet ja tehneet siivistä lepakkomaiset. Portin läpi kävellessään joku kuiskaa: "Tuomion portti." Fliss kävelee hotellin ovesta "Unen luoja" Hän jatkaa ylös lukemattomia portaita ja ohittaa lähes yhtä monta ovea. Hotellin huipulla on neljä ovea; 10, 11, 12 ja 13. Huoneen 13 ovi lennähtää auki ja Fliss astuu sisään. "Tuomion huone" Huoneessa on valkoinen pitkä laatikko. Laatikosta nousee maan hajua. "Kauhujen vuode" Arkusta nousee varjo, joka tarraa Flissiin ja Fliss herää.

Whithbyssä alkaakin tapahtumaan kummia, kun huoneen 13 paikalla onkin vaatekaappi. Kuitenkin tyttö nimeltä Ellie-May alkaa yöisin käydä kaapissa. Flissiltä, Lisalta, Trotilta ja Garyltä menee loma pilalle kun he alkavat selvittää kaapin, tai huoneen 13 arvoitusta. Apua he saavat vanhalta hullulta Saliltä joka tuntuu tietävän kaiken talon menneisyydestä.

Kirja oli mielestäni aivan mahtava, mutta lopetus ei tosiaan miellyttänyt. Se vaikutti siltä kuin kirjailija ei olisi enää jaksanut kirjoittaa ja vain tekaisi jotain suit-sait-sukkelaan, että saisi sen pois alta.

Suosittelen kirjaa niille jotka pitävät jännityksestä, pienestä pähkäilystä, miten asiat liittyvät toisiinsa ja millä logiikalla sekä niille jotka pitävät vampyyri- aiheesta.

Kirja on saanut Children's Book Award - pystin parhaasta nuorten kirjasta vuonna 1990.

SaHaMaHa

5 kommenttia:

 1. Sait mielenkiintoni heräämään! Voisin lainata tämän kirjan kirjastosta

  VastaaPoista
 2. Minun mielenkiintoni heräsi myös. Olen itse joskus kirjastossa miettinyt että lainaisin kirjan. Nyt taidan lainata sen ja lukea myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että sain teiän mielenkiinnon heräämään :)

   Poista
 3. Liikaa nimiä, mutta kirja kuulostaa ihan hyvältä ja jännältä.

  VastaaPoista
 4. Kirja oli kiva ja jännä. Se olisi ollut parempi, jos siinä ei olisi ollut niin paljon nimiä

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.