maanantai 13. helmikuuta 2012

Stephenie Meyer: Uusikuu

Kuva :WSOY
Kirja on neli-osaisen kirjasarjan toinen osa, joka  kertoo Bella Swan nimisestä 17-vuotiaasta tytöstä, joka on palavasti rakastunut vampyyri poikaan , Edward Culleniin. Heti kirjan alussa pari joutuu kuitenkin eroamaan syystä jota en itsekkään oikein ole saanut selville.
  Hän on niin sitoutunut Edwarttiin, että hänen lähtönsä jälkeen Bella menettää elämänhalunsa ja elää ikäänkuin jonkinlaisen sumu pileven sisässä.
  Bella kuitenkin havahtuu, kun hänen isänsä Charlie kyllästyy tytön elottomuuteen ja uhkaa Bella muutolla takaisin äitinsä luokse Arizoniaan . Bella alkaa vastentahtoisesti käydä kavereittensa kanssa ulkona,jotta hänen ei tarvitsisi muuttaa pois isänsä luota . Hän alkaa myös käydä erittäin usein lapsuuden kaverinsa Jacobin luona .Se alkaa herättää Bellaa takaisin eloon .Bella rupeaa tekemään Jacobin kanssa kaikenlaista pelottavaa saadakseen adrenaliinin virtaaamaaan suonissaan, jotta hän kuulisi Edwardin äänen .( Bella huomasin näin tapahtuvan kun oli  kaverinsa kanssa kaupungilla ja huomasi siellä prätkä porukan .porukkaan liittyvä vaara veti bellaa puoleensa ja samalla kun hän käveli jengiä kohti hän kuuli Edwardin äänen pään sisällään).
  Yhtäkkiä kaikki kuitenkin muuttuu kun Jacob ei enää halua olla Bellan seurassa .Hänestä on tullut ihmissusi. Pienen alkujärkytyksen jälkeen Bella ja Jacob ovat taas ystäviä ja viettävät paljon aikaa toistensa kanssa. (vaikka Jacob ei kyllä ehdi olemaan Bellan kanssa hirveästi koska hänen pitää suojella Bellaa pahalta vampyyrilta ,  Victorialta). Bella rupeaa taas ahdistamaan se, että hän joutuu olemaan niin paljon yksin ja päättää tehdä jotain jännittävää, jotta voisi kuulla taas Edwardin äänen. Siispä Bella hyppää alas kalliolta mereen .
 Edvardin sisko Alice pystyy ennustamaan tulevaisuutteen ja hän näkee, että Bella hyppää alas kalliolta. Hän päättelee että Bella tekee itstemurhan ja kertoo siitä Edwardille . Kuultuaan tämän Edward päättää tappa itsensä pyytämällä Voltuurien (vaikutusvaltaisen vampyyri perheen ) jäseniä tappamaan hänet. Alice tulee Bellan luokse ja he  lähtevät pelastamaan Edwardia.
  He saapuvat viime tingassa paikalle ennen kuin Edward tapettaisiin. Voltuurit eivät suhtautuneet siihen iloisesti. Voltuurit uhkailevat Bellaa ja muuta seuruetta ja asettavat Edwardille kamalan tavoitteen . Henen tulee muuttaa Bella vampyyriksi lyhyellä varoitus ajalla tai Voltuurit tulevat ja tappavat Bellan. Kun pari pääsee Voltuurien kynsistä matka kotiin sujuu leppoisasti. Kirja saa koukuttavan lopun kun Edward kysyy Bellalta haluaisiko hän mennä naimisiin  kanssaan.


OMA MIELIPIDE:
Itse pidin kirjaa ihan hyvänä , mutta mielestäni ensimmäinen osa on hitusin parenpi , koska tämä on ehkä hieman synkkä . Tarina on mukaansa tempaava ja tunteikas. Suosittelen kirjaa niille jotka ovat lukeneet aikaisemman osan .

7 kommenttia:

 1. Olen lukenut tämän kirjan ja olen samaa mieltä, että ensimmäinen oli vähän parempi kuin tämä

  VastaaPoista
 2. Olen lukenut tämän kirjan myöskin. Mutta en todellakaan osaa sanoa olisiko ensimmäinen kirja parempi kuin toinen. Mielestäni tämä kirja on todella hyvä. Kannatan syvästi sen, sekä koko sarjan lukemista, erityisesti, jos tykkää vampyyreista ja rakkaudesta.

  VastaaPoista
 3. Minun mielestäni tämä sarja on hyvä, vaikka en ole vielä itse ehtinyt lukea tätä osaa. Olit osannut hyvin kirjoittaa juonen :)

  VastaaPoista
 4. Olen lukenut myös tämän kirjan. Ensimmäinen kirja oli kuitenkin parempi, sillä siinä oli enemmän jännitystä. Lukisin kirjan mielelläni uudestaan.

  VastaaPoista
 5. En ole lukenut, mutta kuulostaa kivalta! Itse olen haaveillut lukevani twilightia, mutta minulla ei oikein ole aikaa. Uskon että joskus luen viälä ne KAIKKI. :)

  VastaaPoista
 6. olen lukenut kirjan. ja nähnyt elokuvan. ainut ongelma on vain se että bella rakastui jo ensimmäisessä elokuvassa edwardiin. eli olet vissiin lukenut nämä kaikki. mutta onglma näissä on se että kirja on erilainen kuin elokuva ja taas päinvastoin sama homma

  VastaaPoista
 7. Olen lukenut kirjan ja nähnyt elokuvan. Kirja on todella hyvä, ja hyvin kuvailtu ! Pidin kirjasta todella paljon.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.