tiistai 20. maaliskuuta 2012

Henning Mankell:Tulen salaisuus


Juoni:

Mosambikilaisen Sofian kotikylä tuhotaan ja hänen isänsä Hapakatanda ja melkein kaikki kyläläiset surmataan. Sofia, hänen sisarensa Maria, pikkuveljensä Alfredo, äitinsä Lydia ja muutama muu henkiin jäänyt lähtevät etsimään uutta kylää kaukaa ”hirviöiden” ulottumattomista. Matkalla Sofian perhe ja muut eroavat ja he lähtevä­­­t eri suuntiin. Pitkän vaelluksen jälkeen he löytävät kylän, jossa asuu paljon pakolaisia. Sofia ja Maria pääsevät kouluun. Ympäristö on kuitenkin vaarallinen, koska siellä on miinoja. Heitä kielletään astumasta pois polulta. Eräänä päivänä, kun Sofia ja Maria ovat menossa pelloille töihin, Sofia juoksee polulla silmät kiinni. Hän juoksee pois polulta ja maa räjähtää. Hän menettää jalkansa mutta Marialle käy pahemmin.

Päähenkilöt:

Sofia on 12-vuotias tyttö. Hänen sisarensa Maria on Sofiaa vuoden vanhempi ja hän on samannäköinen kuin Sofia. Heitä luullaan kaksosiksi. Äiti Lydia on vahva ja hän pitää työstä.

Miljöö:

Mosambik on köyhää ja kuivaa aluetta.

Lajityyppi:

Romaani, joka perustuu todellisuuteen.

Kirjan jatko-osat:

Tulen arvoitus ja Tulen raivo

Arvio:Mielestäni kirja oli todella hyvä, koska siinä oli jännitystä ja hyviä juonen käänteitä. Se kannattaa lukea, koska se kertoo ,millaisissa oloissa Afrikassa eletään. Suosittelen kirjaa kaikille, jotka pitävät jännityksestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.