tiistai 20. maaliskuuta 2012

Stephen King, Kuvun alla

Vuonna 2011 ilmestynyt kauhuromaani aiheuttaa lukijassa jännitystä, sekä hervottomia naurukohtauksia. Alku kirjassa on verinen, mutta juonen edettyä se menee hyvinkin syvälle ihmisten tunteisiin ja joukkohysterian vaikutuksiin.

Kirja kertoo entisestä maavoimien sotilaasta ”Barbiesta”, joka jää monien muiden kanssa vangiksi Chester’s Milssin osavaltioon. Kukaan ei oikein tiedä mitä sinä päivänä tapahtui.
Ainakaan tarkalleen. Kun Barbie oli lähtemässä tästä pienestä tuppukylän pahasesta mielessään uusi elämä hänen yläpuolellaan räjähtää suuri liekkimeri kun lentokone törmää päin olematonta ja pellin palaset lentävät kaikkialle. Samalla sekunilla tarkasti Chester’s Milssin rajoja hipoen kymmenet ihmiset menettävät henkensä, joko törmätessään olemattomaan, tai leikkautuessaan kahtia jonkin tiputtua taivaalta.
Se jokin on kupu, este jota edes suurimmat ohjukset eivät pysty lävistämään. Happea sen läpi pääsee vain hiukan ja kaikki muu. Jää sen sisäpuolelle. Kirja kertoo, kuinka Barbie ystävineen yrittää selvitä itsetuhoisten ja ahdistavien ajatusten keskellä, samalla kun Kaupungin johtaja suunnittelee suurta vallankumousta koko loukkuun jäänyttä kansaa kohtaan. Sotilaat yrittävät parhaansa auttaakseen ihmiset ulos kuvun sisältä, ennen kuin ruoka ja happi loppuvat. Kupu jatkuu kymmeniä kilometrejä maan alle ja myös taivaalle. Barbie värvätään hoitamaan asioita kuvun sisäpuolella ja lukuisten mellakoiden, itsemurhien ja toivottomien pakoyritysten jälkeen kuvun aiheuttaja selviää, mutta selviävätkö he pois ajoissa? Lue itse.

Suosittelen kirjaa kaikille, jotka pitävät lukemisesta, ja jos mikään ei riitä. Kirjan 1113 sivua eivät jätä ketään kylmäksi.
Kirja sisältää monia eri minäkertojia, joten, jos et ole lukenut paljon aikaisemmin, se saattaa olla aika vaikealukuinen. Se sopii myös kaikille, jotka pitävät skifi- ja kauhuaiheisista tarinoista, mutta samalla myös realistisuudesta. Kirjassa on silti jokaiselle jotain.

Kirjaa on vaikea nostaa, mutta vielä vaikeampaa sitä on laskea käsistään! Itse en malttanut lopettaa lukemista lainkaan, koska se oli yksinkertaisesti niin hyvä ja erilainen kuin muut lukemani kirjat.

~ rattoisia lukuhetkiä~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.