lauantai 24. maaliskuuta 2012

Suzanne Collins: Nälkäpeli


Suzanne Collinsin kirjoittama Nälkäpeli on jännittävä kertomus tulevaisuuden maailmasta, jossa luonnonkatastrofit ja nälkä ovat tuhonneet koko Pohjois-Amerikan. Sen raunioista on syntynyt Panem, maa joka on jaettu vyöhykkeisiin. Kirjassa Panemin eri vyöhykkeiden asukkaat joutuvat lähettämään yhden nuoren tytön ja pojan vuotuiseen tosi-Tv-ohjelmaan, nälkäpeliin. Pelissä nuoret joutuvat selviytymään vaikeissa oloissa. Pelin idea onkin, että vain yksi selviää hengissä. Päähenkilö Katniss lähtee edustamaan vyöhykettä 12, ja siitä alkaa huima kamppailu elämän ja kuoleman välillä.

Nälkäpeli avaa scifi-trilogian, jonka myöhempien osien nimet ovat Vihan liekit ja Matkijanärhi. Trilogian ensimmäisestä osasta on juuri ilmestynyt elokuva.

Itse pidin Nälkäpelistä todella paljon. Kirja tempasi heti mukaansa, eikä sitä voinut jättää hetkeksikään käsistään. Nälkäpeli jäi mieleen pyörimään todella pitkäksi aikaa, ja sai ajatukset liikkeelle. Vaikka kirjan idea on hurja, se on kuvattu hyvin. Suosittelen kirjaa kaikille fantasian ja jännityksen ystäville. Kirja sopii myös erinomaisesti niille, jotka eivät yleensä lue paljon.

Aliina 8E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.