tiistai 20. maaliskuuta 2012

Tony DiTerlizzi & Holly Black, Spiderwick In Kronikat

Kaksoisveljet Jared ja Simon Grace muuttavat äitinsä Helenin ja isosiskonsa Malloryn kanssa Lukkivyöryn kartanoon, jota kutsutaan myös nimellä Spiderwickiksi. Kukaan heistä ei voi aavistaa millaisia salaisuuksia ja seikkailuja on luvassa.

Kartanossa alkaa tapahtua kummia juttuja esim. yön aikana Malloryn hiukset on laitettu eriskummallisella tavalla sängyn päätyyn kiinni. Lapset päättävät tutkia taloa tarkemmin. He löytävät kirjan nimeltä Arthur Spiderwickin luonto-opas – Ihmeellinen maailma ympärillämme.

Oudot olennot keijuista ja haltioista lohikäärmeisiin, peikkoihin ja jättiläisiin ovat totta, mutta vain harvat ovat nähneet niitä. Gracen sisarukset astuvat syvemmälle niiden elämään ja näkymätön vaara muuttuu yhtäkkiä todelliseksi…

Kirjan miljöö on suurimmaksi osaksi Lukkivyöryn kartanon pihamaastoon ja sen lähellä olevaan metsään. Päähenkilöitä ovat Jared ja Simon, Mallory, Helen, Yks’tikki ja Hoksnokka. Lisää hahmoja tulee kirjan edetessä.

Kirjan lajityyppi on seikkailu ja kirjassa on myös mukana jännitystä jonkin verran. Kirjasta on jatko-osa Spiderwick in kronikat 2. Myös elokuvia on kirjasta tehty.

Mielestäni kirja oli hyvä ja pidin myös sen kirjoitustyylistä. Kirjan henkilöihin oli helppo samaistua ja kirjan juonikin oli selvää eikä siitä tippunut ns. ’’kärryiltä’’. Kirja kannattaisi lukea, koska kirja oli mielenkiintoinen ja jännitystä ei kirjasta puuttunut. Suosittelen kirjaa niille, jotka pitävät seikkailusta ja jännityksestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.