tiistai 13. maaliskuuta 2012

Esko-Pekka Tiitinen: Villapäät

Villapäät-kirjan minä eli mie-kertoja on 15-vuotias Timppa, joka on tavallinen 15-vuotias tienkulkija. Hän muuttaa uudella paikkakunnalle, jossa hänen uusi musiikinopettajansa työntää Timpalle kitaran ja käskee improvisoida.Tähän asti omasta murteestaan ylpeä Timppa ei ole osannut puhua kuin muut ja hänelle ei oikein ollut kavereita. Porukka kehuu Timpan tekemän laulun sanoja, ja ennen kuin Timppa on saanut yhtäkään laulua valmiiksi, hänellä on kasassa bändi. Heidän bändinsä lupautuu SPR:n keikalle.Monen mutkan jälkeen bändin nimeksi tulee Villapäät, koska sen persoonalliseen tyyliin kuuluu soittaa villasukat päässä. Villapäissä soittaa neljä poikaa ja yksi tyttö, Teija, johon Timppa myöhemmin ihastuu.

Musikaalin syntyvaiheessa yhtye tutustuu Punaisen Ristin perusperiaatteisiin tarkemmin. Niistä laulujen sanat saavat aiheensa: sota, orpous ja jokaiselle kuuluva ihmisarvo. Bänditouhun myllerryksessä orastaa myös Timpan ja Teijan rakkaustarina. Rakkautta koetellaan tosi paljon silloin, kun bändin maine kihahtaa Timpalle villapipoon ja kaikki uhkaa mennä pieleen. No, onneksi on ystävät jotka palauttavat Timpan takaisin maan pinnalle.


Villapäät-kirjan tunnelma tihenee koko ajan kohti tarinan loppuhuipennusta eli SPR-konserttia. Kirja on todella hauska ja joissain määrin myös romanttinen. Itse pidin kirjasta todella paljon. Suosittelen kirjaa kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.