keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Suzanne Collins: Nälkäpeli

Tulevaisuuden maailmassa Pohjois-Amerikka on lähes tuhoutunut luonnonkatastrofien ja ruoasta käytyjen sotien takia. Raunioista syntyi Panem, valtio joka on jaettu kolmeksitoista vyöhykkeeksi ja pääkaupunki Capitoliksi, ja jonka kansalaiset nousivat kapinaan hallitsijoitansa vastaan. He hävisivät taistelun, kolmastoista vyöhyke tuhottiin ja muistutukseksi ihmisille Capitolin vallasta kehitettiin Nälkäpeli. Siinä kaksi nuorta jokaiselta kahdeltatoista vyöhykkeeltä pakotetaan valtavalle areenalle tappamaan toisiansa kunnes viimeinen elossa oleva kruunataan voittajaksi.

16-vuotis Katniss Everdeen elää 12. vyöhykkeellä äitinsä ja pikkusiskonsa Primin kanssa. Isä on kuollut vuosia sitten kaivosonnettomuudessa ja perheen olot ovat köyhät. Katniss on kuitenkin oppiman metsästämään Capitolilta salaa, ja elättää perheensä niin. Kun 74. Nälkäpeli on alkamassa, Prim valitaan vyöhykkeen 12 tribuutiksi. Katniss menee hänen tilalleen Nälkäpeliin, sillä peli olisi tietänyt lähes varmaa kuolemaa Primille. Toiseksi tribuutiksi valitaan Peeta Mellark.

Areenalla on vaativat olot ja vaikea selvitä, mutta Katniss osaa kuitenkin metsästää. Hän joutuu kokemaan areenalla surun ja pelon tunteita, mutta yrittää silti kaikkensa toteuttaakseen Primille antaneensa lupauksen: voittaa Nälkäpeli.
 
Nälkäpeli oli mielestäni todella mielenkiintoinen ja mukaansa tempaava kirja, joka herättää hyvin tunteita. Kun kirjan on aloittanut, sitä tekee mieli lukea koko ajan. Vaikka kirja on raaka, niin se ei ole vaikeaa luettavaa. Sarjassa on ilmestynyt myöhemmin myös kaksi muuta osaa: Vihan liekit ja Matkijanärhi. Tänä vuonna ilmestynyt elokuva ensimmäisestä osasta on myös elokuvissa nyt.

Sanni 8E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.