perjantai 15. kesäkuuta 2012

Walter Moers: Rumo ylämaailmassa

Kirja kertoo Rumo nimisestä wolpertingistä(joka tarkoittaa lyhyesti sanottuna koiraa, jolla on sarvet)
Rumo elää rauhallista ja lokoisaa elämää,kunnes eräänä päivänä kykloopit hyökkäävät ja vievät Rumon paholaiskallioille, jossa Rumo tapaa Smeikin ja heistä tulee ystävät. Smeik ja Rumo onnistuvat pakenemaan Paholaiskallioilta. Rumo on jo kasvanut aikuiseksi wolpertingiksi ja osaa jo taistella. Smeikin ja Rumon tiet kumminkin eroavat ja he lähtevät eri suuntiin. Smeik lähtee johonkin suureen kaupunkiin ja Rumo lähtee seuraamaan hopearihmaa, jonka hän haistaa voimakkaaasti ilmassa. Hopearihma kuljettaa Rumon Wolpertingiin, kaupunkiin,jossa asuu vain ja ainoastaan wolpertingeja ja jossa on ihan omat sääntönsä ja tapansa. Rumo joutuu moniin seikkailuihin wolpertingissa ja tutustuu monenlaisiin wolpertingeihin. Kirjassa seurataan myös Smeikin matkoja.

Kirjan loppu oli todella kesken jäävä ja koukuttava. Pidin kirjasta paljon ja aion myös lukea jatko-osan, jonka nimi on Rumo alimaailmassa. Walter Moers ylätti taas mielikuvituksellaan ja toinen toistaan paremmilla ja hullunkurisimmilla hahmoillaan. Jällen kerran pääsin uppoutumaan Zamonian valtakuntaan ja sen ihmeisiin. Suosittelen kirjaa fantasian ystäville ja seikkailunhaluisille lukijoille.
Suosittelen tietysti myös muita Walter Moersin kirjoja, koska niistä ei lopu mielikuvitus kesken eikä fantasia hiivu olemattomiin.
Nautinnollisia lukuhetkiä Walter Moersin keksimässä Zamonian valtakunnassa !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.